دانش آموختگان دانشگاهها پس از فارغ التحصيلي وارد محيطي متفاوت مي گردند و اکثر آنها برای کار جذب موسسات كوچك يا متوسط می شوند. بسياري از دانش آموختگان دانشگاهها در سطح قابل قبولي دانش تخصص رشته تحصيلي خود را فرا گرفته اند اما نمي توانند از اين ذخيره دانش استفاده نمايند.
اولين گزينه كه به ذهن مي رسد فقدان قابليت هاي كارآفريني افراد است . دانش آموختگان نمي توانند دانش ذخيره شده را به كار گيرند، زيرا قابليت هاي لازم براي كاربرد دانش كه همان كارآفريني است در آنها ايجاد نشده است. در واقع آموزش كارآفريني دانشگاهي شكاف بين دانش و عمل را كاهش مي دهد .
امروزه آموزش کارآفرینی از اهمیت ویژه ای در بین قشر دانش آموختگان برخوردار است؛ به نحوی كه دوره هاي آموزش كارآفريني نه تنها به عنوان واحد های درسی در دانشگاه ارائه می شود بلکه رشته مجزایی به عنوان مدیریت کارآفرینی نیز در دانشگاه ها ارائه می شود.
اهمیت آموزش کارآفرینی به حدی است که لزوم آن در دوره هاي مختلف تحصيلي از ابتدايي تا دبيرستان نيز مورد توجه قرار گرفته است.
آموزش كارآفريني مي تواند اثرات بسياري را در جامعه به دنبال داشته باشد. از جنبه های بسيار مهم آموزش كارآفريني، ايجاد اشتغال بهتر و برنامه ریزی موثرتر کارراهه است كه خود مي تواند اثرات اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگی خاصي را به دنبال داشته باشد. از دیگر مزایای آموزش کارآفرینی شناخت فرصت ها و تبدیل ایده ها به محصول و خلق ثروت از این محل می باشد.
از دیگر جنبه های مثبت آموزش کارآفرینی پرورش نیروی انسانی موثر در راستاي بهره برداري از فرصت هاي موجود در جامعه و به طبع آن ايجاد اشتغال مولد است.