کسی که از خدا توفیق بخواهد و تلاش نکند خود را مسخره کرده است - امام رضا (ع)

گروه مقالات سایت

اخبار کارآفرینی مقالات

شرکت های دانش بنیان: رابط میان صنعت و دانشگاه
  مقالات

امروزه توسعه صنعتی یکی از ارکان اصلی در توسعه و پیشرفت هر جامعه ای محسوب می شود. دسترسی به این مهم در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت می باشد. این پیوند در كشورهاي توسعه یافته  وصنعتي در راستای و کاربردی نمودن واحد های دانشگاهی و مطابقت آن ها براساس نياز و ‏ساختار صنعتي تا حد ممکن مرتفع شده است اما استقرار چنين برنامه جامعی در ایران همچنان با مشکلات فراواني روبرو است. تاكنون مدل توسعه صنعت ما از دانش بي نياز بوده و به وسيله پول و شركت هاي صاحب فناوري وارداتي اداره شده  و نقش دانشگاه ها نیز صرفا آموزش محور بوده است.

با وجود تحولات اخیر در سالهای گذشته ارتباط صنعت و دانشگاه کم و بيش به وجود امده اما موضوع حائز اهميت ، يافتن ارتباطات موثر بين اين دو نهاد است.  برای ایجاد تحول باید صنعت را نيازمند دانش كرد و دانشگاه ها نیز صرفا از نقش آموزش محوری خارج شده و به سوی اهداف پژوهش محوری پیشروی کنند.

دستیابی به توسعه نیازمند تولید علم و توجه ویژه به تربیت نیروی انسانی ماهر و همچنین همخوان شدن آن با صنعت بومی است که می توان ارتباط میان این دو را با تقویت تحقیقات کاربردی مهیا کرد. دانشگاه و صنعت باید با هم ارتباط دو سویه و همکاری و تعامل سازنده ای داشته باشند که این ارتباط منجر به جاری شدن علم تولید شده در دانشگاه ها در شاهرگ های صنعت و استفاده عملی از این دانش خواهد شد. دانشگاه ها باید کانون نوآوری، كارآفرينی و توسعه فناوري‌هاي پيشرفته باشند و آغازگر این مسیر  ایجاد شركت های دانش بنيان می باشد.
كسب وكارهای دانش بنیان با ایجاد ارتباط دائم با دانشگاه و مشاوره ي دانشگاهي ضمن ايجاد اشتغال براي دانش آموختگان، باعث می شوند که آنها در فرايندي مداوم دانش خود را به روز رسانی نمایند و از طرفي دیگر با شناخت نياز های بخش صنعت و ارائه ي خدمت به آنان، تجربيات جدیدی به دست آورده که خود می تواند منشا نوآوری و کارآفرینی شود. لذا می توان شرکت های دانش بنیان را به عنوان یکی از حلقه های مفقوده دانش و صنعت محسوب نمود.
تکنولوژی و صنعت هم به ناچار با تأثیرپذیری از نتایج تحقیقات و پژوهش‌ها، توسعه و پیشرفت می‌کند و بدین ترتیب صنعت و دانشگاه در یک تعامل و تأثیرپذیری از یکدیگر (بالاجبار) موجبات توسعه و پیشرفت دیگری را فراهم می‌کنند و ما همچنان پس از سالیان سال در همایش‌ها و میزگردهای خود، از نحوه تعامل و همکاری صنعت و دانشگاه سخن می‌گوئیم اما متأسفانه حداقل در این سال‌ها نتایج ملموسی حاصل نشده است.